Dulceață de gutui la Multicooker

de Panacris in Dulceata / Gem, 6 Noi 2014 | 5657 vizualizari

 

No, i-a venit rândul lui Laurențiu-Ionel, să mă jaute și la preparare dulceței. Zis și făcut.

 

INGREDIENTE

  • gutui curățate și decojite 1000 g,
  • zahăr tos 1000 g,
  • baton de vanilie,
  • lămâie 1 bucată,
  • limete 1 bucată,
  • cuișoare 2-3 bucăți,
  • scorțișoară 1/2 linguriță.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de gutui la Multicooker:

Gutuile curățate de coajă se toacă mărunt, eu m-am ajutat cu robotul de bucătărie :D ;)  Apoi se așează straturi, straturi în vasul aparatului Multicooker, alternând cu zahărul și zeama de citrice. Se conectează aparatul Multicooker de la Philips, la sursa de curent, se alege  din meniu, programul JAM, adică dulceață, apoi se apasă butonul start, se lasă capacul și aparatul își va face treaba liniști timp de cca. 60 de minute. În funcție de cum vă place consistența dulceței, mai programați încă o dată aparatul la același program, până când veți obține consistența dorită. Spre finalul fierberii se adaugă mirodeniile. Apoi se deconectează aparatul de la sursa de curent, iar dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate, ce se pun la odihnit până a doua zi, într-un coș, ”învelite” bine cu pătură sau o față de masă mai groasă. A doua zi, se etichetează și se pun la loc de frunte în cămară. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de gutui la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (18)

simona72 1

07.11.2014, 06:41

Panacris 1

07.11.2014, 08:33

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

luciabogorodea 1

07.12.2014, 17:11

Efecte Benefice fructe GOJI

GOJI este o planta, care provine din Asia, in special China.
Chinezii au descoperit valoarea medicinala a plantei GOJI acum 6000 ani.
Nici in ziua de azi, medicina chineza nu poate renunta la GOJI.
Goji protejeaza celulele si incetineste procesul de imbatrinire.
Fructul GOJI are influenta pozitiva pentru ochi, datorita continutului ridicat de caroten, care imbunatateste circultia de sange in ochi.
De asemenea GOJI contine molecule bioactive, care intaresc sistemul imunitar al organismului uman
Doar consumul de cateva fructe de GOJI pe zi regleaza ponderea celulelor albe din sange si protejeaza corpul impotriva virusilor.
- See more at: http://www.gojiromania.com/info/efecte-benefice2

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine